Galerie Urinoir BEZET

In 2009 werd het dorpsplein van Lonneker opnieuw ingericht. Daarbij verdween ook de bijna antieke waterplaats, die waarschijnlijk al sinds ver voor de Tweede Wereldoorlog naast de Rooms-Katholieke kerk en begraafplaats stond.Volgens de overlevering was het 'nuttig voor mannen met 'hoge nood' na een kerkdienst, vooral als de pastoor wat lang van stof was'.
 
Ingrid Bergen, kunstenaar en inwoner van Lonneker, nam in 2009 het initiatief voor een nieuwe bestemming voor het gebouwtje: van urinoir tot galerie. Zij vond enthousiaste mensen die wilden helpen en kreeg de volmondige steun van de Dorpsraad Lonneker.
 
Ons bedrijf heeft bijgedragen aan het terugzetten op de historische plek van het betonnen gevaarte naast de begraafplaats en RK-kerk.
 
De galerie heeft tot doel een platform te bieden aan beoefenaars van diverse kunstvormen, zoals muziek, beeldende kunst, literatuur en multi-media. Met deze bijzondere galerie krijgt het mooie Twentse dorp Lonneker een extra attractie, wat de levendigheid van het dorp en het bezoek aan het dorp zal vergroten.
 
De Galerie Urinoir BEZET is 24 uur per dag te bezichtigen.

Kunstconcept = Kettingreactie
De galerie heeft twee ruimtes, waar tegelijkertijd twee exposanten hun werk laten zien. Met elke volgende expositie in een van de ruimtes zal een nieuwe reactie worden uitgebeeld op de voorgaande expositie. Zo ontstaat een kettingreactie, waarin nieuwe exposanten steeds worden uitgedaagd door en reageren op de lopende exposities.
Men kan via de website www.galerieurinoirbezet.nl zich aanmelden door direct na een nieuwe expositieopening te reageren en een ideeschets in te leveren.
Een uniek concept verpakt in een galerie, Galerie Urinoir Bezet in Lonneker.
 
Kijk voor meer informatie op: www.galerieurinoirbezet.nl of bekijk de uitzending van RTV Oost over het mede door ons gerealiseerde transport en een toelichting van Ingrid van Bergen op het doel van de galerie op: http://www.youtube.com/watch?v=usqVgZWymMU.

Share our website