BouwGarant

  • Home
  • Informatiepagina's
  • BouwGarant

Aannemersbedrijf Gebr. Meijerink is lid van BouwGarant. BouwGarant is het grootste keurmerk in de bouw met 1500 aangesloten bouwbedrijven.

Een bouwproject is een flinke investering. Dan wilt u zeker weten dat het goed komt. Bij een BouwGarant aannemer kunt u rekenen op kwaliteit, zekerheid en een stevig vangnet.

Kwaliteit
BouwGarant-aannemer word je niet zomaar.
BouwGarant is een kwaliteitskeurmerk. Een bouwbedrijf komt pas in aanmerking voor het keurmerk als het aan alle eisen voldoet. Dit betekent bij voorbeeld: de juiste diploma's en aantoonbare ervaring. Daardoor kunt u rekenen op kwaliteit.

U weet zeker dat u een vakman inschakelt
Iedereen kan zich aannemer noemen. Maar BouwGarant-aannemer word je alleen als je over de juiste diploma's en verzekeringen beschikt. Iedere BouwGarant-aannemer is bijvoorbeeld in het bezit van het aannemersdiploma en verzekerd tegen schade tijdens de bouw. U weet dus zeker dat u een vakman inschakelt die zijn zaken op orde heeft.

Aantoonbare ervaring en goed advies
BouwGarant-aannemers hebben jarenlange ervaring in de bouw en kunnen dat aantonen. Dankzij die ervaring weten zij welke aanpak tot het beste resultaat leidt en kunnen zij u goed adviseren.

U komt niet voor verrassingen te staan
BouwGarant-aannemers weten hoe belangrijk het is om goed te communiceren. Een BouwGarant-aannemer zet daarom samen met u alle afspraken op papier. Van de offerte tot en met de oplevering. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Een onafhankelijke instantie controleert de kwaliteit
Alle BouwGarant-aannemers krijgen regelmatig kwaliteitscontroles. Een onafhankelijke instantie voert deze controles uit. Alleen bedrijven die aan alle eisen voldoen, mogen het BouwGarant-keurmerk voeren.

Zekerheid

Beschermd tegen faillissement en gebreken.

Beschermd tegen faillissement
Aannemers zijn ook ondernemers. Dat betekent dat zij een bedrijfsrisco lopen. Wat als uw aannemer failliet gaat halverwege de bouw? Met een garantie van BouwGarant bent u daartegen beschermd. Dan zorgt BouwGarant ervoor dat uw woning wordt afgebouwd of u ontvangt een vergoeding voor de extra afbouwkosten.

Beschermd tegen gebreken
BouwGarant-aannemers verstaan hun vak. De kans op gebreken is dus klein. Om dat te benadrukken biedt de garantie van BouwGarant ook bescherming tegen verborgen en constructieve gebreken na oplevering. Worden de gebreken door een onafhankelijk schade-expert bevestigd? En kan uw bouwbedrijf deze gebreken niet oplossen? Dan krijgt u een vergoeding om de gebreken te laten herstellen.

De drie garanties van BouwGarant
Als u werkt met een BouwGarant-aannemer, kunt u drie garanties afsluiten:
* Verbouwgarantie voor verbouw, onderhoud en renovatie
* Nieuwbouwgarantie voor nieuwbouwwoningen en -appartementen
* EnergiePrestatieGarantie voor garantie op de beloofde energiebesparing.
U kunt deze garanties alleen afsluiten met een BouwGarant-aannemer. U bent hiervoor zelf verantwoordelijk. Kijk op bouwgarant.nl voor de premies en  de volledige voorwaarden.

Vangnet

U staat er niet alleen voor

Als u een BouwGarant-aannemer inschakelt, kunt u ook rekenen op de hulp van BouwGarant. De servicedesk staat u graag te woord, u kunt gebruikmaken van de klachtenregeling of een beroep doen op de Geschillencommissie.

BouwGarant Servicedesk
Heeft u een vraag over BouwGarant of een van de garanties? Neem dan contact op met de Servicedesk via 0900-224 22 42 of via info@bouwgarant.nl. Voor het antwoord op uw vragen kunt u ook een kijkje nemen op bouwgarant.nl.

Uitgebreide klachtenregeling
Gaat er ondanks alle zekerheden toch iets mis? Dan is het belangrijk dat u eenvoudig een klacht kunt indienen en dat u snel antwoord krijgt. Daarvoor heeft BouwGarant een uitgebreide klachtenregeling. BouwGarant bemiddelt tussen u en de aannemer om uw klacht zo goed mogelijk op te lossen. Zo nodig wordt gebruik gemaakt van de BouwGarant Quick Scan: een onafhankelijke deskundige doet op locatie een bindende uitspraak.

Geschillencommissie
Komt u er niet uit met uw aannemer, ook niet na bemiddeling door BouwGarant? Dan kunt u terecht bij de Geschillencommissie Verbouwingen en Nieuwbouw. BouwGarant heeft deze onafhankelijke geschillencommissie opgericht samen met de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis.

Share our website