Levensloopbestendig wonen

  • Home
  • Informatiepagina's
  • Levensloopbestendig wonen

Bent u 55+ er en woont u in een fijne buurt? En zou u graag nog heel lang in uw vertrouwde omgeving willen wonen? Pas dan nú uw woning aan voor extra comfort en veiligheid zodat deze geschikt is voor de oude dag!

De overheid stimuleert mensen zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen en legt de verantwoordelijkheid steeds meer bij de mensen zelf neer. Gelukkig merken wij dat steeds meer 55+ ers bij verbouwplannen nadenken over de toekomst. En hoe zit dat met u? Behoort u ook tot deze leeftijdsgroep en heeft u al eens over uw toekomst nagedacht? Is uw woning al levensloopbestendig?

Verhuizen is echt niet altijd noodzakelijk. Met enige aanpassingen kunt u vaak blijven wonen in de buurt waar u graag woont. U bent immers gewend aan uw woning, uw buurt, uw leefomgeving. Waarom zou u dan verhuizen? Ons advies is om tijdig na de denken over de toekomst zodat comfortabel en veilig wonen ook op latere leeftijd mogelijk blijft.

De afgelopen jaren hebben wij veel verbouwingen verricht voor 55+ ers waarbij gelijk ook gekeken is naar de toekomst. Na het maken van een afspraak ter plekke bespreken we uw wensen, bekijken we de mogelijkheden en geven we u tips om ook in de toekomst comfortabel en veilig te kunnen wonen in uw eigen vertrouwde omgeving. Soms is het noodzakelijk externe specialisten in te schakelen voor speciale voorzieningen, ook dat kunnen wij voor u regelen. Uiteindelijk is het doel om samen uw wensen te vertalen en te komen tot een volledig uitgewerkt plan. Niet voor niets is onze missie: Samen dezelfde taal spreken, is samen werken aan iets moois!

Maar soms kan nieuwbouw ook een optie zijn!
Soms zijn de kosten voor het levensloopbestendig maken van uw huidige woning hoger dan het nieuw bouwen van een woning. Sinds de kinderen de deur uit zijn is de woning wel heel erg groot geworden. U blijft dan met een groot huis achter, een grote tuin. Het is zeker de moeite waard om nieuwbouw te onderzoeken. Met nieuwbouw kunt u alles gelijkvloers bouwen: u beschikt dan op de begane grond over een woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer en berging en boven over een of twee slaapkamers. Op die manier kunt u gerust nog logés ontvangen. Bij nieuwbouw is alles goed geïsoleerd, bespaart u energie door het plaatsen van een warmtepomp, het leggen van zonnepanelen en vloerverwarming, kunt u uw badkamer en WC direct inrichten voor de toekomst. Het kan goed zijn om de kosten van een verbouwing van uw huidige woning te vergelijken met het bouwen van een nieuwe woning. Een kleinere kavel is op deze leeftijd niet erg: de tuin wordt dan in de toekomst ook geen blok aan uw been. Nieuwbouw kan soms echt gunstiger zijn! Wij laten u graag voorbeelden zien van levensbestendige woningen.
Ook op onze site onder de kop Nieuwbouw vindt u enkele woningen die levensbestendig zijn. 

Tijdig nadenken over uw toekomst zorgt voor vele jaren woonplezier en bespaart u veel zorgen op het moment dat zelfstandig wonen echt moeilijker wordt! Dan zijn er namelijk nog genoeg zaken die geregeld moeten worden!

                                                                

 

Share our website